Skärmdump från Microsoft Planner. Med två anonyma bilder som ska symbolisera en gäst i Microsoft Planner.

Moderskeppet»Artiklar»Microsoft 365

Bjud in en gäst till en plan i Microsoft Planner

Angelica Bengtsson

När du jobbar med en plan i Planner är det enkelt att bjuda in personer i din organisation till planen för att samarbeta. Om du arbetar med personer som är utanför din organisation kan du i din plan bjuda in en gäst i Microsoft Planner också, och ni alla kan samarbeta på ett och samma ställe.

Microsoft Planner bygger på funktionen Microsoft 365 Groups och om den funktionen är inaktiverad kan du inte lägga till gästanvändare. Mer om det kan du läsa på Microsofts hemsida.

Steg 1 – Lägg till gästen i din grupp

  1. Gå in på fliken Personer i vänstermenyn i din Outlook.
  2. Gå in under grupper och välj Ägare för att få upp alla de grupper du är ägare i och välj den gruppen där du vill bjuda in en gäst.
  3. Klicka på de tre små prickarna och välj Lägg till medlemmar.
    De tre stegen för att bjuda in en gäst till en grupp i Outlook
  4. Skriv i e-postadressen till den eller de personer du vill bjuda in. Klicka på Lägg till.

Steg 2 – Din gäst i Microsoft Planner behöver acceptera inbjudan

Den inbjudna gästen får ett mejl till den angivna e-postadressen. Om personen inte redan har ett gästkonto i organisationen måste gästen acceptera inbjudan och skapa ett gästkonto. Klicka på Go To Sharepoint i mejlet och följ instruktionerna för att skapa ett konto, eller logga in.

För att komma åt Planner och rätt plan måste gästen använda en specifik plan-länk, eller gå till https://tasks.office.com/[din organisations domän-namn]. Din organisations domän hittar du i alla icke-gästers e-postadresser.


Se kurs om Microsoft Planner

Senast uppdaterad: 10 november 2023