Kurser i Microsoft Teams

Utbilda dig med våra kurser i Microsoft Teams. Lär dig kommunicera, samarbeta, hantera chattar och videomöten. Perfekt för dig som har Teams som arbetskanal.

Bli medlem från 299 kr

Så har du ett möte – online

Genom videomöten kan du och dina kollegor och kommunicera utan att fysiskt träffas på plats. Microsofts mötestjänst Teams ger dig den möjligheten.

I den här kursen är Anna Holmberg vad du behöver för att komma igång redan idag.

Samarbeta enkelt och smidigt

Teams ger dig möjligheten att kommunicera med dina kollegor genom enkla videomöten. Men du kan också dela filer och samarbeta med hjälp av verktyget.

Anna Holmberg ger dig grundläggande lärdomar om hur du delar, redigerar och skapar nya dokument – direkt i Teams.

Molnlagring och samarbete

Allt du skapar i Microsoft 365 lagras i molnet, det vill säga hos Microsoft. Det betyder att du kommer åt alla dina appar och filer du lagrat i M365, från vilken enhet som helst så länge den är uppkopplad mot internet.

Det gör Microsoft 365 särskilt lämpat för just samarbete. Samarbete i form av både kommunikation och informationsutbyte mellan till exempel kollegor.

Teams för ditt team

Den centrala appen i Microsoft 365 för samarbete är idag Teams. Där kan du både kommunicera via chatt och inlägg, du kan dela filer och boka och delta i online-möten.

Men Teams är egentligen bara ett skal för att samla funktioner från övriga appar i M365. Alla filer du sparar i Teams lagras egentligen i SharePoint. Uppgiftslistorna lagras i en app som heter Planner. Inlägg, chatt och möten lagras på mailservern i din Microsoft 365-miljö.